Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Lauren D'Anvers

student ondernemer ap hogeschool antwerpen lauren d'anvers
© TakeOffAntwerp

Lauren D'Anvers kreeg haar passie voor juweelontwerp met de paplepel mee. Hoewel ze van jongs af aan plannen smeedde om haar eigen juwelenlijn te lanceren, behaalde ze toch eerst een bachelor Grafische en Digitale Media bij AP Hogeschool. Die beslissing lijkt misschien een omweg, maar is vooral een troef gebleken. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart? 

Het was mijn kinderdroom om ooit mijn eigen juwelen te ontwerpen. In mijn familie wordt dit ambacht al drie generaties lang doorgegeven. Mijn mama en nonkel hebben al 30 jaar een atelier in Antwerpen waar ik als kind heel wat uren heb doorgebracht. Ik wist dan ook al vrij vroeg dat ik in hun voetsporen wou treden. 

Na het secundair wou ik meteen edelsmeedkunst gaan studeren. Maar op aanraden van mijn ouders heb ik toch eerst een bachelor Grafische en Digitale Media behaald bij AP Hogeschool. In aanvang was dit eigenlijk bedoeld als back-up. Bij de opstart en het runnen van mijn eigen onderneming zijn deze kennis en skills echter al meteen een troef gebleken. 

Na mijn bachelor heb ik alsnog een opleiding goudsmid via Syntra gevolgd. Tegelijkertijd startte ik als student-ondernemer met de verkoop van juwelen via Instagram. Mijn ontwerpen vielen meteen in de smaak. Omdat de vraag zo groot was en ik eigenlijk al bijna fulltime met Studio D'Anvers bezig was, heb ik uiteindelijk de sprong gewaagd en ben ik zelfstandige in hoofdberoep geworden.   

Kan je jouw onderneming even kort toelichten?

Bij Studio D'Anvers kan je unieke juwelen vinden. Ik ontwerp en maak elk stuk zelf, met de hand en op maat van de klant. Mijn creaties zijn te koop via mijn website en via de kledingzaak van mijn mama (Atelier D'Anvers) waar achteraan ook mijn atelier gevestigd is. Naast ontwerp en verkoop sta ik ook zelf in voor website, social media, grafisch ontwerp ... 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers? 

Denk niet alleen in risico's, maar ook in kansen. Durf de stap te zetten en onderneem gewoon actie. Het maakt niet uit dat alles nog niet meteen helemaal op punt staat. Je leert en stuurt gaandeweg nog bij. Dat is ook een van de grote voordelen van een student-ondernemer statuut: je kan in een veilige(re) omgeving je onderneming opbouwen. 

Zin in meer? 


Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP.

Gerelateerde artikels