Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Soukaina Bakkali

Souki Bakkali Soukaina Bakkali CheeseTroubles Takeoffantwerp Ap Hogeschool Antwerpen
© Mustafa Körükçü (Mustigrafie) voor TakeOffAntwerp

Souki Bakkali studeert Toegepaste Psychologie en runt daarnaast haar eigen onderneming CheeseTroubles. Haar doel? Cheesecake op de kaart zetten in België én het buitenland. Haar lekkernijen gaan als zoete broodjes over de toonbank, maar Souki's weg naar succes verliep zeker niet zonder slag of stoot. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart?

Koken is mijn uitlaatklep. Ik sta al van kindsbeen af in de keuken en wist toen al dat ik later graag iets met voeding wou doen. In het eerste middelbaar heb ik bovendien ook al tegen mijn leerkracht gezegd dat ik op mijn 20e mijn eigen zaak zou hebben.

In mijn zoektocht naar een origineel bedrijfsconcept, stootte ik via social media op cheesecake stores. Hier in België vind je wel eens de occassionele cheesecake bij de bakker, maar in het buitenland zijn er echt volledige winkels aan gewijd. Ik ben naar New York en het Midden-Oosten gereisd om research en inspiratie op te doen en heb ik dit unieke concept vervolgens als eerste in België geïntroduceerd.

Ik ben gestart met tastings en events, maar toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan het tv-programma Jonge Wolven is de bal echt aan het rollen gegaan. De voorbije jaren werkte ik vooral via onlineverkoop, maar ook een fysieke winkel zit intussen in de pijplijn. Ik droom zelfs al van een franchisemodel in andere steden én liefst zelfs landen.

Kan je jouw onderneming even kort toelichten?

Bij CheeseTroubles vind je cheesecakes in uiteenlopende smaken. Ook voor mensen die vegan zijn of die rekening moeten houden met intoleranties (bv. gluten, noten, lactose) bied ik een aangepast assortiment aan. Ik doe alles zelf: van de recepten bedenken tot de zakelijke kant. Enkel in de keuken heb ik af en toe wel extra helpende handen nodig bij de bereiding.

De naam CheeseTroubles verwijst naar de positieve (say cheese) en negatieve (troubles) kanten van het leven. Als ondernemer heb je sowieso veel te maken met onzekerheden. Ik heb bovendien andere roots en heb op een gegeven moment ook de diagnose MS gekregen. Dat maakt dat ik helaas met extra hindernissen wordt geconfronteerd. Maar elke tegenslag op mijn pad maakt(e) mijn drang om te ondernemen en zelf mijn toekomst te bepalen enkel maar sterker.

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers?

Omring je met de juiste mensen. Ondernemers wisselen graag tips en adviezen met elkaar uit. En er zijn ook heel wat omkaderingstrajecten om je te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld via Bryo. Maar opeen gegeven punt is het echt wel aan jou. Dus laat je vooral niet tegenhouden en durf gewoon te springen.

Ondernemen is een geweldige ontdekkingsreis: je ontwikkelt jezelf enorm. Door mijn ervaringen op ondernemersvlak (en uiteraard ook privévlak) ben ik enorm gegroeid de voorbije jaren. Zo kan ik bijvoorbeeld veel beter relativeren.

ZIN IN MEER? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP

Gerelateerde artikels