Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Elektromechanica maken kennis met bedrijven op job- en stagebeurs

Jobbeurs Elektromechanica

Op vrijdag 21 juni veranderden de inkomhallen van campus Spoor Noord - Ellermanstraat in een stage- en jobbeurs voor de opleiding Elektromechanica. Verschillende grote en kleine bedrijven kwamen zich op een informele manier voorstellen.

_DSC0069.JPG

In de voormiddag werden tweedejaarsstudenten uitgenodigd. Student Jonas Van Boxel (afstudeerrichting Automatisatie) is op zoek naar een stage voor volgend jaar. Hij heeft zijn cv enkele keren afgedrukt en aan enkele potentiële stagebedrijven afgegeven, en is erg tevreden over de beurs: "Op deze manier maak je op een heel persoonlijke manier kennis met een bedrijf. Bovendien leer ik zo verschillende bedrijven kennen. Coördinator Annelies Tytgat kan dit beamen: "We nodigen op deze beurs bekende en minder bekende bedrijven uit. Ook de verschillende afstudeeropties van de opleiding Elektromechanica zijn hier vertegenwoordigd. Zo bieden we een gevarieerde mix aan en laten we studenten verder kijken dan de meest evidente opties voor een stagebedrijf."

 _DSC0071.JPG

Een van de informanten is Tim Lavrysen. Hij was tot voor kort student Elektromechanica: Automatisering aan AP Hogeschool, maar heeft momenteel via een stage een job bij het automatiseringsbedrijf Dematic te pakken. Tim: "Na een kort ontmoetingsgesprek mocht ik aan de slag als stagiair in dit bedrijf. Ik werkte op de service-afdeling en loste mechanische en softwareproblemen op. Die stage vormde een mooie invulling op de lessen Elektromechanica. De kennis die ik daar opdeed was erg gericht en ik leerde er veel bij. En ik heb er meteen een eerste job aan overgehouden!"

Gerelateerde artikels