Overslaan en naar de inhoud gaan

TrAPped in uw kot - Food

Van superfoods tot comfort food. Met deze tips & tricks smaakt het leven in lockdown (light) net iets minder zuur.

Eet gezond

Tijdens het studeren is het belangrijk om gezond en evenwichtig te eten, want je hersenen hebben voldoende brandstof nodig. 

Eet voldoende

  • Start de dag met een stevig ontbijt en sla geen maaltijden over.
  • Neem tussendoor 2 tot 3 gezonde snacks om je energieniveau op peil te houden. Bijvoorbeeld een potje yoghurt, een stuk fruit, een vezelkoek ...

De juiste energiebronnen

  • Kies voor de juiste energiebronnen, zoals graanproducten, muesli, havermout, volkorenbrood ... En combineer deze met voldoende fruit en groenten. Zo krijg je de nodige vitaminen en mineralen binnen en boost je je geheugen en concentratie. 
  • Vermijd suikerrijke voedingsmiddelen en dranken, zoals frisdrank, snoep, chocolade ... De energieboost die je hiervan krijgt is slechts van korte duur. Meer nog: ze zorgen vooral voor stemmingswisselingen en een onrustig gevoel. 
  • Vermijd ook vet eten zoals fastfood, chips ... Een vette maaltijd verteert trager en zadelt je op met een loom gevoel. 

Eerst water, de rest komt later 

  • Je lichaam heeft voldoende vocht nodig, dus drink minstens 1,5 liter water per dag.
  • Let op met cafeïnehoudende producten, zoals cola, koffie en allerhande energiedrankjes. Cafeïne geeft je een tijdelijke opkikker, maar bij overmatig gebruik kan je last krijgen van slapeloosheid, rusteloosheid en hartkloppingen. En dat terwijl je je nachtrust tijdens het studeren echt wel nodig hebt. 

Neem voldoende tijd om te eten

  • Combineer eten niet met werk zoals mails beantwoorden, teksten typen, op je smartphone scrollen ... Maak van elke maaltijd een ontspanningsmoment. 

 

Gezonde chocoladecake

Ingrediënten:
250 g ontpitte dadels - 1 el kokosolie - 150 g amandelmeel - 2 eieren - 1 el bakpoeder - 80 g cacaopoeder - 150 ml (soja)melk - snuifje zout

Bereiding:

  • Was eerst en vooral grondig je handen. 
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gelijke massa.
  • Boter je bakvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig in de bakvorm. 
  • Bak de cake 25 minuten op 180° C. 
  • Smakelijk!