Een belangrijk onderdeel van een graduaatsopleiding is werkplekleren. Om goed voorbereid op de arbeidsmarkt te komen, is het belangrijk dat studenten weten hoe het er later op het werk aan toe zal gaan. Daarom brengen de studenten minstens een derde van hun studietijd door op de werkvloer, zo ook de studenten van de graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport.
Enkele studenten zouden de komende weken meehelpen bij de organisatie van de infodagen van AP Hogeschool op campus Meistraat. Zowel voor als achter de schermen stond hen een boeiende werkstage te wachten, maar ook dit project werd getroffen door de coronacrisis. Zowel de initiatieven binnen AP als de andere evenementen waaraan onze studenten gingen meewerken, werden geannuleerd. "Om hen toch de kans te geven te kunnen slagen voor hun eerste jaar, hebben we een volwaardige alternatieve opdracht voorzien, namelijk ‘werkplekleren vanuit uw kot’", aldus de werkplek-lectoren Carlos Janssens en Nadia Mols.
"De studenten krijgen de opdracht de ins & outs van een professioneel evenement, aan de hand van een literatuurstudie, te verwerken in een paper", legt lector Nadia Mols uit. "Daarnaast verwachten we van de studenten een fictieve evenementstrategie, met een bijpassend plan voor een organisatie die zich bezighoudt met de doelgroepen die het hardst getroffen worden door het coronavirus: de ouderen in de woonzorgcentra (WZC), kinderen in kansarme gezinnen, mensen met een leefloon en dan uiteraard de mensen in de zorgsector die zich dag en nacht inzetten en ook hun familie niet meer zien."
Noodzakelijke skills
"Voor deze opdracht moeten de studenten creatief zijn, out-of-the-box denken en een zelfstandige attitude en hands-on mentaliteit bezitten", vult lector Carlos Janssens aan. "Dat zijn dan ook de competenties die we in deze tweejarige graduaatsopleiding hoog in het vaandel dragen. Achteraf overhandigen we met plezier de opdrachten aan de eventindustrie. Wie weet komt er wel een voorstel daadwerkelijk tot uitvoering. Dat zou natuurlijk de ultieme bekroning zijn."
Tijdens de voorbije openlesdag konden de studenten alvast even proeven van het echte werk. Als echte professionals waren ze mee verantwoordelijk voor de opbouw en het onthaal van de meeloopdag. Een job die ze vol enthousiasme, goesting en pit volbrachten.