Loïc Van Impe wordt wel eens de nieuwe Jeroen Meus genoemd. Nochtans is hij nog geen ster op het televisiescherm, maar kennen ook onze studenten 'The Rookie Cook' ongetwijfeld van zijn filmpjes op Facebook onder de naam Loïc Food. Zijn komst zorgde dan ook voor een groot enthousiasme in de keukens van de opleiding Voedings- en Dieetkunde op onze Campus Kronenburg.
#Kotfood en #Blokfood
Loïc kookt onder de hashtags #Kotfood en #Blokfood en het verbaast dan ook niet dat zijn gerechten zowel snel, goedkoop als gemakkelijk zijn. Zo staat er op zijn boodschappenlijstjes geen eindeloze waslijst aan ingrediënten en kookt hij regelmatig met behulp van zijn microgolfoven, aanwezig op elk studentenkot.
Omdat zijn filmpjes een razend succes bleken, kon ook een boek niet op zich laten wachten. En wie beter om bij wijze van boekvoorstelling enkele gerechten klaar te maken dan rasechte studenten? Meer nog, 10 uitverkoren studenten uit onze opleiding Voedings- en Dieetkunde mochten samen met Loïc in de potten en pannen roeren om drie van zijn recepten uit te testen.
The Rookie Cook kookboek
Starten deed onze kookdelegatie met een supersimpele mokquiche, waarna de snelle panpizza (maar liefst 70.000 keer bekeken) de hongerige magen kon stillen. Afsluiten deden Loïc en onze studenten door van een kom zelfgemaakte noedels met kip te slurpen. The Rookie Cook; getest en goedgekeurd. Een geslaagde samenwerking die zeker naar meer smaakt!
Loopt het water jou al in de mond en heb jij ook meteen zin om je verder te verdiepen in onze voeding? Dan is onze Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde misschien écht iets voor jou!