Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatstejaars Communicatiemanagement aan het roer van digitale Video Experience Day

video experience day corporate video ap hogeschool antwerpen

AP Hogeschool en KanaalZ/CanalZ slaan opnieuw de handen in elkaar voor het jaarlijkse corporate video festival Video Experience Day. Tijdens dit nationaal evenement worden de beste bedrijfsfilms bekroond. Deze 22e editie kent in coronatijden alvast een lichte conceptwijziging. De prijsuitreiking gaat opnieuw door via een tv-special en ook webinars & digital events maken nu kans op een eigen award. 

Sinds 2000 zet AP Hogeschool samen met KanaalZ/Canal Z ieder jaar de beste coroporate video's in de kijker tijdens een groots netwerkevenement in Kinepolis Brussel. De organisatie van deze Video Experience Day is traditioneel in handen van onze laatstejaars Communicatiemanagement. Het publiek, de jury en de genomineerden zijn samengesteld uit bedrijfsleiders, productiehuizen, marketeers en communicatieprofessionals. 

Studente Maité De Leebeeck vertelt: 

Van aula naar televisie 

De Video Experience Day is een nationaal evenement waarbij de beste corporate video's bekroond worden. Deze awarduitreiking bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar. Het doel en de organisatie zijn doorheen de jaren altijd hetzelfde gebleven: laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement die elke vorm van audiovisuele communicatie in de kijker willen zetten. 

De naam en organisatie van het project zijn doorheen de jaren wel stevig veranderd. Oorspronkelijk heette dit project 'Festival van de Bedrijfsfilm' en werd het opgezet als een kleinschalig studentenproject dat plaatsvond in een aula op de campus. Dankzij de steun van AP Hogeschool en KanaalZ/CanalZ enerzijds en het PWO-onderzoek anderzijds is het evenement gaandeweg steeds groter, professioneler en internationaler geworden.

Terwijl het publiek aanvankelijk enkel uit vrienden en familie van de organiserende studenten bestond, tekent nu de hele bedrijfswereld present. Normaal gezien is de Video Experience Day een echt nationaal netwerkevent dat plaatsvindt in Kinepolis Brussel. Maar door corona wordt het event, net zoals vorig jaar, als tv-special op KanaalZ/CanalZ uitgezonden. Dit alles ging bovendien gepaard met verschillende naamsveranderingen: Festival van de Bedrijfsfilm, Corporate Video Festival, Belgian Corporate Video Festival en nu Video Experience Day.

Nieuwe categorie: Webinar & Digital Event

Tijdens de uitzending worden de beste bedrijfsvideo's bekroond in een awardshow. Alle soorten bedrijfsfilms komen aan bod. Deze worden door een professionele jury in aparte categorieën beoordeeld. Deze categorieën worden jaarlijks herzien op basis van trends en maatschappelijke tendenzen. Zo hebben we gemerkt dat bedrijven, omwille van de coronacrisis, het afgelopen jaar meer hebben ingezet op webinars en online evenementen. Daarom reiken we dit jaar ook een prijs uit in de nieuwe categorie 'Webinar & Digital Event'.  

Ruim takenpakket

Het project is opgedeeld in twee helften, waar 2 teams van telkens 7 studenten aan werken.

In het eerste deel van het project ligt de focus op videowerving en het beoordelen van alle ingezonden materialen. Samen met de professionele jury selecteren we per categorie de genomineerden en winnaars. 

Tijdens de tweede helft van het project wordt er gewerkt aan de kijkerswerving en voorbereiding van de tv-special. Zo moeten we zelf op zoek gaan naar sponsors en contacten met de pers onderhouden. Ook creatie van het juiste promomateriaal zoals een televisiespot produceren, website en social media beheren ... valt onder onze verantwoordelijkheid. Elk teamlid kan zijn/haar skills inzetten en dat is heel waardevol. 

Niet zomaar een schoolopdrachtje

Dit project maakt ook deel uit van onze bachelorproef. De Video Experience Day is voor ons het ideale moment om alle theorie van de afgelopen drie jaar om te zetten in de praktijk. Interne communicatie, public relations, talen, digitale vaardigheden, social media skills ... Alles komt aan bod. Bovendien is samenwerken ontzettend belangrijk. Als de één z'n werk niet goed doet, heeft dat effect op de hele groep. Al is het soms toch best lastig om elkaar te ondersteunen, omdat we allemaal van thuis moeten werken. 

We vinden het een eer om mee te mogen werken aan dit project, omdat het echt een groot evenement is. We zien dit project dus echt niet zomaar als een schoolopdrachtje en doen veel meer dan enkel theorie toepassen in de praktijk. Het voelt echt alsof we al aan het werk zijn in het werkveld. 

Volg de avonturen van onze studenten

VED websiteFacebookInstagramTwitterLinkedIn 

 

Tips voor studiekiezers van het Video Experience Day team  

Wat wij het tofste vinden aan de bachelor Communicatiemanagement is dat je niet in één richting wordt gestuurd. De opleiding is heel breed, dus iedereen kan z'n ding vinden. Bovendien kan je door middel van keuzevakken de opleiding voor een stuk ook invullen naar je eigen wensen. 

Het maakt ook niet uit als je nog geen kei bent in Adobe, als je talenkennis nog niet top-notch is, of als je verlegen bent. Als je dit wel al kan, is dat uiteraard mooi meegenomen. Maar tijdens de opleiding krijg je genoeg kansen om hier, met de nodige begeleiding, een krak in te worden. Je bent tenslotte student om dingen te leren! Bovendien kan je ook veel opsteken va je medestudenten: je staat er dus zeker niet alleen voor. 

 

Ook interesse in de bachelor Communicatiemanagement? 

 

Gerelateerde artikels