Overslaan en naar de inhoud gaan

Let's get digital met Grafische en Digitale Media, Elektronica-ICT en MNM

Virtual Reality in het MAS

Op 7 maart palmden verschillende digitale experts het MAS in met een aantal exclusieve workshops. Muziekzender MNM organiseerde in samenwerking met Proximus, VRT en TakeOff Antwerp de tweede editie van “Let’s get digital”. Voor nieuwsgierige jongeren het ideale moment om de belangrijkste nieuwe digitale revoluties te ontdekken. Ook AP Hogeschool was vertegenwoordigd met een unieke masterclass rond virtual reality, in samenwerking met onze opleidingen Grafische en Digitale Media en Elektronica-ICT.

Virtual Reality

Een veertigtal enthousiaste deelnemers kreeg de kans om onder begeleiding van GDM lectoren Silvia Van Aken en Jeroen Cluckers kennis te maken met de wereld van Virtual Reality. Beide lectoren werken bovendien mee aan het onderzoeksproject Show & Tell en stonden te popelen om hun uitgebreide kennis te delen. 
De masterclass werd afgetrapt met lezingen van onder andere Jens Franssen, radiojournalist bij de VRT. Franssen vertelde tijdens zijn sessie uitgebreid over 360° reportages in conflictgebieden zoals Syrië.

Na de lezingen konden deelnemers proeven van Virtual Reality op HTC Vive onder begeleiding van Tom Peeters (lector Elektronica-ICT) en het internationale EPS studententeam (Arno Bytebier (Grafische en Digitale Media), Frances Liebau (Duitsland), Irene Comella Duran (Spanje), Johannes Ambrosch (Oostenrijk), Ruth Stuut (Nederland), Ski De Keersmaeker (Elektronica-ICT) en Tommy De Nooijer(Elektronica-ICT-).Zo konden ze de projecten beleven van de masterclass van de Academie (AP), de stad Antwerpen, VRT, imec, e.a. Naast VR was er ook een Holocube van de Rapid Media Group.

Na de lezingen was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken en mocht een deel van de deelnemers aan de slag met een zelfgekozen scenario. Dit script werd vervolgens gebracht voor de green key, waardoor de deelnemers in de virtuele wereld van “Planeet De Cock” belandden. 

Live uitzending op MNM

De andere deelnemers konden kennismaken met verschillende mogelijkheden van Virtual Reality, waarbij ze zelf brillen en games mochten uittesten. Benieuwd naar de reacties van onze lector Jeroen Cluckers en een aantal deelnemers? Beluister hun 4 minutes of fame tijdens de live uitzending van Planeet De Cock op MNM hier(Interview vanaf 00:45:00 tot 00:48:45) 

Gerelateerde artikels