Ben jij gezondheidsprofessional of sociale zorgprofessional en werk jij met de 45-plussers? Wil jij meer leren over en iets bijdragen aan seksuele gezondheid en het seksueel welbevinden van de zorgvrager? Dan is deze module zeker iets voor jou!
De 45-plussers zijn een grote doelgroep die weinig ondersteund worden bij hun vragen rond seksuele gezondheid, ondanks dat die er wel degelijk zijn. Zo neemt het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen bij deze groep toe, vooral bij diegenen die een nieuwe seksuele relatie aangaan na een periode van monogamie. Binnen deze groep volwassenen zijn er desondanks veel nuttige contacten met hulpverleners allerhande. En ook al hoeven deze hulpverleners niet direct met oplossingen te komen, kunnen ze binnen dit thema wel met openheid luisteren en hun patiënten of cliënten doorverwijzen. Wij geloven dat op die manier iedere zorgverlener een steentje kan bijdragen, ook jij.
Deze module is onderdeel van vier navormingen die zijn ontwikkeld in kader van het internationale SHIFT project. Het SHIFT project – kort voor ‘Sexual Health In the over ForTy-fives’. Het maakt deel uit van het Europese Interreg 2 Zeeën-programma in Engeland, Nederland en Vlaanderen.
Het SHIFT-project heeft tot doel een trainingsprogramma te creëren, te testen en in te bedden gericht op gezondheids- en sociale zorgprofessionals die werken met 45-plussers in het 2 Zeeën-gebied.
In deze module zal er nadruk liggen op bewustwording en vindt kennisverruiming plaats. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan nuttige tips, tricks en tools rond seksuele gezondheid en diversiteit.
Met deze module kan een zorgprofessional uit eender welke discipline meer kennis vergaren over LGBTQ+, relationele diversiteit, cultuurverschillen, migratie, mentale of fysieke beperkingen en hoe deze factoren het seksueel welzijn beïnvloeden. Daarnaast laat deze module deelnemers actief aan de slag gaan met casussen en bestaande tools om hun vaardigheden aan te scherpen.
Dinsdag 24 mei op de campus van 13u30 tot 16u30
Je kan inschrijven via het online inschrijvingsformulier.
Voordat de module start, vragen wij de deelnemers eerst de E-learning van Start to SHIFT te doorlopen. Op dit platform is tevens meer informatie voorzien voor degenen die dit wensen.