Op dinsdag 19 november 2024 organiseert het departement Hotelmanagement van de AP Hogeschool Antwerpen een symposium over de toenemende invloed van Artificiële Intelligentie (AI) op de hospitality sector. Het symposium vindt plaats tijdens HORECA EXPO in Gent en biedt hoteliers en professionals in de hospitality sector de kans om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI en de concrete toepassingen ervan in de praktijk.
Vanaf 08u00 - Registratie van de deelnemers (badge). Inkom hal 8
08u00 - 08u45 - Ontbijt & netwerking
09u00 - 10u50 Verwelkoming
(Gen)AI basis van success – De 10 geboden
Mieke De Ketelaere - Adj.-Professor Artificial Intelligence aan Vlerick Business School
"Tijdens het afgelopen jaar heeft generatieve AI het veld van AI revolutionair veranderd, waardoor de creatie van nieuwe en innovatieve toepassingen die voorheen ondenkbaar waren nu wel mogelijk zijn geworden. Deze keynote zal de geschiedenis en de toekomstige waarde verkennen die (generatieve) AI biedt aan bedrijven en de samenleving, van het creëren van levensechte visuele en audio-inhoud tot het verbeteren van medisch onderzoek en het ondersteunen van wetenschappelijke ontdekkingen. Deze lezing belicht ook de potentiële risico's die gepaard gaan met deze technologie voor mensen en de planeet, inclusief misbruik en manipulatie. Door gebruik te maken van de 10 geboden zal het publiek zowel de kansen als de uitdagingen van deze geavanceerde technologie begrijpen. Het begrijpen van deze geboden stelt bedrijven en de samenleving in staat om een heldere en verantwoorde toekomst te waarborgen en een nieuwe AI-winter te vermijden.”
AI en de arbeidsmarkt
Stijn Baert - Professor @ UGent en UA
“Er wordt over AI en de arbeidsmarkt gedacht in extremen. Voor sommigen een jobvernietiger, voor anderen zijn er alleen maar winnaars. Onderzoek toont aan dat de waarheid in het midden ligt. En vooral: dat we zelf in handen hebben of we tot de winnaars dan wel tot de verliezers zullen behoren.”
Hoe Generatieve AI de Hospitality Sector Opschudt en de Toekomst Vormgeeft.
MSc Cas Bogaard - Eigenaar van CribConnect en data-analist bij ABN AMRO
"AI hoeft niet eng te zijn; het kan juist de warmte en gastvrijheid van een host versterken, waardoor technologie en menselijkheid hand in hand gaan.In deze presentatie duik ik in de wereld van Generatieve AI en verken ik hoe deze technologie niet alleen de hospitality sector opschudt, maar ook nieuwe mogelijkheden opent voor gastvrijheid zoals we die nog nooit eerder hebben gezien. Van dagelijkse toepassingen tot een toekomstgerichte blik op AI, deze sessie biedt een diepgaand inzicht in wat komen gaat.”
10u50 - 11u20 Koffiepauze
11u20 - 13u00
Juridische Aspecten van AI uitgelicht
Eline Vorlat – Advocate Business Law bij Schoups (B)
"Deze lezing zoomt in op twee belangrijke juridische topics voor de ontwikkeling en het gebruik van AI aan de hand van concrete voorbeelden. We duiken in de kern van de nieuwe AI-verordening en belichten de cruciale rol van intellectuele eigendomsrechten binnen dit snel evoluerende veld."
We Shape the Unimaginable - AI in het Creatieve Ontwerpproces
Ruud Belmans - Co-founder & Creative Director WEWANTMORE
"Hoe veranderen AI-image generating tools de manier waarop we ontwerpen? Tijdens deze lezing duiken we dieper in op de vraag hoe AI kan worden ingezet in het creatieve ontwerpproces. We onderzoeken waar deze technologie een meerwaarde biedt en waar het mogelijk het creatieve resultaat in de weg staat."
Optimaliseer je OTA-distributie op basis van AI
Bart-Jan Leyts – CEO en oprichter en OTAMISER (B)
"Sinds de digitale revolutie staat de horeca voor een zware opgave in een markt waar OTA’s domineren. Onze missie is duidelijk: door verbeterde online zichtbaarheid en dynamische prijsstelling verhogen we de winstgevendheid en geven de terug aan de hoteliers."
Marketing – Go to Market with AI
Max Smeets – Oprichter & Head of Growth BRANDSOME PROJECTS (B)
"AI doet meer dan onze productiviteit boosten – het geeft ons de tools om ideeën en ervaringen tot leven te brengen die voorheen ondenkbaar waren."
Hoe kan AI bijdragen aan de ultieme gastervaring ?
Frank van den Berg – Commercial Director Runnr.AI
"Met de opkomst van AI zijn er veel mogelijkheden om de gastervaring te verbeteren. Hoe kan AI worden ingezet zonder dat de persoonlijke touch eronder lijdt? "
Wrap-up & Slot.
Locatie
Het event gaat door tijdens de vakbeurs Horeca Expo die doorgaat in Flanders Expo.
Het symposium zal doorgaan in de eventruimte aan Hall 8.
Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
Kostprijs
De kostprijs is €150 excl. BTW
Het symposium is gratis voor studenten en medewerkers van AP Hogeschool.
Inschrijven kan via onderstaand formulier tot en met maandag 11 november.
selecteer de code '2416: AI & Hospitality'.