Dat we geen brand willen, nergens, is een open deur intrappen. Branden veroorzaken immers veel schade, zowel fysiek (verwoesten van gebouwen, verlies van dierbare zaken, …) als mentaal (verlies van dierbaren en emotionele zaken, angst voor vuur, …). Toch zorgen jaarlijks in België nog zo’n 10 000 branden in gebouwen voor talrijke doden, brandwonden en materiële schadegevallen (www.belgium.be).
We weten ondertussen allemaal dat je thuis (wettelijk verplicht ondertussen) rookmelders hangt, en we verwachten van scholen, bedrijven, woonzorgcentra, ... dat er noodprocedures zijn voor als het toch fout loopt. Is het voor jou duidelijk binnen welke regelgeving deze procedures vallen? Ben je vertrouwd met het begrip ‘brandpreventiedossier’? Beschik je al over een dergelijk dossier binnen jouw bedrijf of organisatie?
Als één van deze vragen jou (al dan niet als preventieadivseur) bezighouden, dan is deze opleiding zeker iets voor jou.
Vandaag nemen we het brandpreventiedossier onder de loep, binnen het kader van de geldende wetgeving (Codex – boek III – titel 3) én met een praktische blik.
Ontdek onder andere wie betrokken kan worden bij het opstellen van een brandpreventiedossier en welke rol het interventiedossier speelt in de samenwerking met de hulpdiensten. Daarnaast kijken we hoe dit aansluit bij de brandrisicoanalyse.
Grijp deze kans om je expertise in brandpreventie te vergroten en waardevolle kennis te delen met andere professionals!