Overslaan en naar de inhoud gaan
Bijscholing: Constructief van mening verschillen als basis voor welzijn

Bijscholing : Constructief van mening verschillen

Omschrijving

Het is niet zo moeilijk om een discussie te laten ontsporen. Soms weet je op voorhand al dat een voorstel of vraag tot vuurwerk zal leiden. Hoe komt dat eigenlijk? Wat vormt het brandhout, de vonk en zuurstof voor een oplaaiende discussie?

Hoe krijg je het oor van de bedrijfsleiding, ook als je boodschap niet eenvoudig is? Hoe overtuig je de leidinggevende om oog te hebben voor het welzijn van de medewerkers en niet alleen voor het economische proces? Hoe laat je medewerkers op de vloer veiliger werken?

INHOUD

Naast de redenen van ontsporing, kijken we in deze opleiding vooral naar de mogelijkheden om de onderhandelingstrein op de rails te houden. We focussen op constructief van mening verschillen, zonder dat één van de partijen het gevoel heeft het onderspit te moeten delven.

We ondervinden aan den lijve wat wél werkt en hoe je dit in je dagelijkse praktijk kan gebruiken.

DOELGROEP

Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor de preventieadviseur.

We richten ons vooral op de preventieadviseurs, maar de opleiding staat open voor iedereen die regelmatig met verschillende partijen tot een gezamenlijk standpunt wil komen.

LEERDOELSTELLINGEN

In deze opleiding leer je:

  • constructief van mening verschillen
  • de ander overtuigen
  • een onderhandeling tot een succes brengen a.d.h.v. enkele basistips

Praktische informatie

  • De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. We beperken de groep tot maximaal 20 deelnemers.
  • De prijs van deze studiedag is inclusief lunch, dranken, attest van deelname, studiemateriaal én enthousiaste lesgever(s).
  • Raadpleeg hier onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.
  • Docent van deze opleiding is Annick Alders. Annick is jurist en Oplossingsgericht adviseur bij Cautius en gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar passie voor welzijn op het werk uit zich in adviesverlening op juridisch vlak, maar ook door samenwerking met de bedrijfsleiding. Na bijna 20 jaar in de zakenadvocatuur begrijpt Annick bij uitstek het moeilijke evenwicht tussen economie en psychosociaal welbevinden. Bovenal weet zij dat zowel werkgevers als werknemers concrete tools en oplossingen willen, in plaats van problemen en beperkingen. Annick publiceert geregeld over de materie bij Kluwer én is een gewaarde docente bij het Veiligheidsinstituut binnen de opleiding 'Psychosociale risico's duurzaam aanpakken'.
  • Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor preventieadviseurs.
Terug naar overzicht