Skip to main content
Internationaal Ondernemen
Bedrijfsmanagement

Internationaal Ondernemen

In dit samenwerkingsverband met Karel De Grote Hogeschool leer je de knepen van het ondernemersvak in een internationale context. Je leert alles over de uitdagingen voor jonge ondernemers op juridisch, economisch, sociaal en organisatorisch vlak. Alle aspecten neem je onder de loep zodat jij later met kennis van zaken in elk type bedrijf aan de slag kan gaan. Of start je eigen business op natuurlijk. 

Iets voor jou?

Ben jij een trendsetter met ondernemersbloed, teamspirit en zin voor initiatief? Weet je wat je wil en is het jouw grote droom om van je bedrijf een internationaal succes te maken? Dan ben je de geknipte student Internationaal Ondernemen. Durf en vertrouwen zijn je sleutelwoorden en je bent bovendien communicatief sterk in meerdere talen.

Wat leer je?

  • Je leert doelgericht werken, want het succes van je bedrijf is jouw verantwoordelijkheid.
  • Je leert alles over ondernemen in de brede betekenis van het woord en dat telkens vanuit een internationale visie op ondernemen.
  • Je leert de nodige ICT-vaardigheden.
  • Je uitgebreide talenkennis wordt aangescherpt.

Wie word je?

Met je diploma op zak sta je aan de start van een grensverleggende carrière als breed-inzetbare medewerker, als ondernemer of als manager in een kleine, middelgrote of grote onderneming.

Multitalent

Je zet in op denken en doen, analyse en synthese, experiment en resultaat: op het einde van de rit ben je multi-skilled, een troef! Zo kan je niet alleen aan de slag als medewerker of manager in een internationale bedrijfsomgeving, maar heb je ook alle skills om je eigen bedrijf op te richten.

Plannen, organiseren, leidinggeven, controleren en probleem oplossen … doe je niet in een grote groep. Om je ondernemerschap en creatieve skills te ontplooien, werk je kleine teams van 6 à 7 studenten. Andere, meer algemene vaardigheden train je dan weer in groepen van ongeveer 25 personen.

Praktijkervaring staat in deze opleiding voorop. Een snelle rekensom leert dat je daar al snel bijna 40% van je opleidingstijd aan besteedt.  En we wachten niet met een eigen zaak tot na je studies. Al in het derde jaar een eigen business opbouwen, is in deze opleiding de normaalste zaak van de wereld. 

Stage lopen in Hamburg of een afstudeerproject in Milaan? Dat klinkt voor jou evident want je kan niet wachten om eropuit te trekken naar het buitenland. Laat je tijdens deze opleiding helemaal onderdompelen in een andere taal of cultuur. De wereld wacht op jou!

AP Hogeschool staat voor kwalitatief onderwijs. Al onze opleidingen ondergaan een grondige kwaliteitscheck. Zo ben je gerust dat de richting die je volgt niet alleen kwaliteitsvol en up-to-date is, maar ook de laatste ontwikkelingen van de arbeidsmarkt volgt. Na je studie ben je dus zeker van de juiste expertise en kan je met een gerust hart de werkvloer op. 

De kwaliteitscriteria zijn vastgelegd door deze externe organisaties: 

  • de European Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area (ESG);
  • en de Vlaamse kwalificatiestructuur (VKS). 

Meer weten? Lees er alles over op ap.be/kwaliteit

De Raad van Bestuur heeft vastgesteld dat de kwaliteit van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement is gegarandeerd. Het kwaliteitsrapport kan je hier raadplegen.

Programma

In het eerste jaar krijg je een brede economische vorming. Dat doen we aan de hand van vier hoofdthema's: visie op ondernemerschap, het ondernemingsplan, de startende onderneming, en het managen van groei. In een internationale context zijn talen uiteraard van bij de start erg belangrijk.

In het tweede jaar verdiep je je verder in de zaken de introductievakken van het eerste jaar. Met een stage en opleidingsonderdelen als innovatief ondernemen en ondernemingsstrategie ben je goed op weg om het te maken als ondernemer. Je neemt ook deel aan een grensverleggende projectweek.

Met de eindstreep in zicht leer je de finesses van verschillende economische vakken. Daarnaast zal de praktijkervaring je voorbereiden op het professionele leven. Het afstudeerproject, in een ver of minder ver land, staat centraal.

Dit zou geen afstudeerrichting Internationaal Ondernemen zijn als de opleiding niet over de landsgrenzen heen zou kijken. Je doet dus gegarandeerd ervaring op in het buitenland.

Zo zal je in het tweede jaar werken aan een grensoverschrijdende projectweek en is het mogelijk om je stage in het buitenland af te werken. In het derde jaar doe je je stage sowieso in het buitenland. Afhankelijk van de aard van je afstudeerproject, kan je tot 17 weken naar een ander land trekken.

Meteen aan de slag

Met je diploma op zak sta je aan de start van een grensverleggende carrière als breed-inzetbare medewerker, als ondernemer of als manager in een kleine, middelgrote of grote onderneming.

Je vindt onze oud-studenten bij MSC Belgium, Bolidt Synthetic, Page Personnel … Of ze runnen, zoals Ruben O en GrandEleganza, een eigen bedrijf.

Studeer je graag verder? Dan kan je via een verkort programma nog een tweede bachelor Bedrijfsmanagement behalen in een andere afstudeerrichting. Maar ook de weg naar een masterdiploma ligt voor je open. Via een schakelprogramma stroom je makkelijk door naar de master Management & Organisatie of Handelswetenschappen.