Als student kom je soms in moeilijke situaties terecht. Wat als een mama een vaginaal onderzoek weigert? Of wat doe je als een gynaecoloog de episiotomie gaat hechten maar de moeder uit de lucht valt, omdat ze niet wist dat er een knip geplaatst was. Of het geboorteplan wordt uitgelachen, er wordt meteen een keizersnede voorspelt, ...
Wat doe je dan? Kan dat zomaar?
In deze interactieve bijscholing voor studenten vroedkunde maken we het verschil duidelijk tussen obstetrisch geweld en respectvolle zorg aan de hand van vele voorbeelden, de verschillende vormen van geweld in de verloskamer en mensenrechten in de geboorte. Daarna maken we ook tijd om jullie handvaten mee te geven om in de praktijk op een correcte, respectvolle manier te communiceren.
Deze bijscholing bestaat uit twee delen. In het eerste deel van deze workshop bieden we een theoretisch kader aan, verduidelijkt met casussen uit de praktijk. In het tweede van de workshop luisteren we naar jullie eigen casussen en gaan we hier dieper op in. De bijscholing is in het bijzonder gericht naar studenten van het tweede en derde jaar in hun opleiding die reeds stage-ervaring hebben opgedaan.
Uitsluitend voor studenten met effectieve stage ervaring in de opleiding Vroedkunde
15 december 2021 van 18u30 tot 21u40
Online via Teams. Deelnemers ontvangen de dag voor de bijscholing een link naar de vergadering.
Je kan inschrijven via het online inschrijvingsformulier. De kostprijs bedraagt € 10, na inschrijving zal je nog een mail ontvangen met betalingsinformatie (deze mail volgt niet automatisch dus het is normaal als deze niet meteen ontvangt)
18:30 tot 21:40