Skip to main content

Werkveldcommissie Orthopedagogie

Werkveldcommissie

Het is weer zover - de jaarlijkse werkveldcommissie van de bacheloropleiding Orthopedagogie staat voor de deur. Dit jaar gaan we dieper in op het thema: Finale Toetsing - Bachelorproef.

De finale toetsing (bachelproef) in de opleiding Orthopedagogie bestaat uit twee opleidingsonderdelen: Stage en Project. Heb je je ooit afgevraagd welke veranderingen in het werkveld invloed kunnen hebben op de competenties die een beginnende orthopedagoog moet bezitten? Zijn er vaardigheden die wellicht niet genoeg aandacht krijgen tijdens de finale toetsing? Hoe gebruiksvriendelijk is het feedbackformulier dat in de stage gebruikt wordt? Ben je tevreden over je rol als projectbegeleider? We willen het allemaal weten!

De werkveldcommissie vindt plaats op 27 februari 2024 van 16.00 tot 18.00 uur. Het gaat door in lokaal 01.108 op campus Noorderplaats (Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen).

Wil je graag komen? Inschrijven kan via deze link

ER IS NOG MEER!

In het nieuwe curriculum van de bacherlopleiding Orthopedagogie wordt vanaf dit academiejaar het vak “De Sociaal-agogische community” ingericht. Dit vak biedt een reeks van vier avondlezingen aan die we graag openstellen voor het grote publiek. Zowel studenten, docenten als professionals uit het werkveld zijn welkom.

Achter de werkveldcommissie vindt de eerste avondlezing plaats, dus ideaal om beide activiteiten te combineren. Als je graag aansluit op deze lezing, zal er een broodjesmaaltijd worden voorzien. 

In totaal zijn er vier verschillende lezingen: 

  • 27 februari: Ontwikkelingen in de welzijnssector door Hendrik Delaruelle (Vlaamse Welzijnsverbond) 
  • 26 maart: Relationeel werken – het Keuvel Kader als leidraad voor nabijheid in een persoonlijk-professionele relatie door Greet Demesmaeker (AP Hogeschool)
  • 16 april: Samen beleid maken met cliënten of de doelgroep door Peter Raeymaeckers (UAntwerpen)
  • 7 mei: Sociaal-artistieke methodieken door Pigmento vzw en Betonne Jeugd vzw

 

Via deze link kan je een korte uitleg over elke lezing vinden. Je bent natuurlijk van harte welkom op élke lezing.