Skip to main content

Lunchlezing 2 - Handelingsstrategieën voor sociaal werk

In deze 4-delige reeks lunchlezingen verkennen we hoe sociaal werk praktijken bijdragen aan burgerparticipatie in stadsvernieuwingsprojecten, vanuit de leefwereldperspectieven en expertise van gemarginaliseerde burgers waarmee zij een vertrouwensrelatie hebben. De lunchlezingreeks is het sluitstuk van het onderzoeksproject Stadsvernieuwing als sociale praktijk.

In deze tweede bijeenkomst zetten we sociaal werkinterventies centraal, en hun invloed op hedendaagse processen van stadsvernieuwing. Tijdens de lunchlezing belicht Pieter Cools het belang van ervarings- en leefwereldkennis in stadsontwikkeling, en hoe sociaal werkers en hun doelgroepen de discussies over de noden gewenste toekomst van een buurt kunnen beïnvloeden.

Prof. dr. Pieter Cools is onderzoekscoördinator van het onderzoeks- en expertisecentrum Stadskracht en docent aan de Bachelor en Master Sociaal Werk van de AP Hogeschool en de Universiteit Antwerpen. Hij schreef zijn doctoraat over sociale innovatie in de strijd tegen armoede in Vlaanderen en Engeland. Sindsdien deed hij onderzoek over impactevaluatie in het sociaal werk, publieke participatie in stadsvernieuwing, de politieke rol van armoedeverenigingen en diversiteit in het jeugdwerk. Daarnaast is hij erg geïnteresseerd in sociale rechtvaardigheidstheorie en onderzoek naar dak- en thuisloosheid.

PRAKTISCH

12u00: Inloop met gratis doorlopende lunch 
12u15: Inleiding door Ronald Crouzé en Marjan Moris 
12u20: Sessie gegeven door prof. dr. Pieter Cools
12u50: Vragenronde
13u00: Einde

 

  • De lunchlezing is gratis en iedereen is welkom zolang er plaatsen zijn.
  • We voorzien een vegetarische broodjeslunch.
  • Inschrijven is verplicht.
  • Na de lunchlezingen volgt telkens een besloten lerend netwerk (13u-15u). Dit deel is enkel toegankelijk voor leden van het lerend netwerk. Wil je hier graag bij zijn? Er zijn nog enkele plaatsen. Hier vind je meer informatie.

De lunchsessies worden aangeboden door Stadskracht: praktijkgericht onderzoek voor een inclusieve en duurzame stad.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over dit onderzoek en andere Stadskracht projecten.

Inschrijven