Skip to main content
Bijscholing: Help! Wéér een vergadering

Bijscholing : Help! Wéér een vergadering!

Omschrijving

“En nu weer aan het werk” hoor je soms na de vergadering waar je net een goed uur hebt doorgebracht. Maar… wat is er dan beslist? Is er wel iets beslist?

“Oeverloos heen-en-weer gebakkelei”, “Alleen maar mededelingen, dat kan ik lezen ook” of “Herhalingen van andere vergaderingen”, … Het zijn maar enkele verzuchtingen die we allemaal kennen.

We brengen massaal veel tijd door in vergaderingen (tot wel 29u per maand), maar even zoveel keer gaan we buiten met een gevoel van ‘Was dit het nu?' of ‘Ik had m’n tijd wel nuttiger kunnen besteden’. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers de meeste vergaderingen niet effectief en efficiënt vinden.

Merk je zelf ook al eens dat je soms afgeleid bent tijdens een vergadering en je e-mails bijwerkt? Of je sociale media controleert? Da’s niet abnormaal, het zegt alleen wel iets over die vergadering.

INHOUD

Om onze doelstelling te halen, gebruiken we een heuse vergaderbingo, zodat de opleiding in elk geval niét slaapverwekkend, niét overbodig en niét breinverlammend werkt. Een actieve aanrader boordevol tips, tricks én humor van één van onze pro’s.

DOELGROEP

Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor de preventieadviseur.

Deze bijscholing staat open voor iedereen met interesse voor het onderwerp.

LEERDOELSTELLINGEN

Via deze bijscholing willen we inzicht geven in hoe we beter, actiever en efficiënter kunnen vergaderen.

Praktische informatie

  • De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. We beperken de groep tot maximaal 20 deelnemers.
  • De prijs van deze studiedag is inclusief lunch, dranken, attest van deelname, studiemateriaal én enthousiaste lesgever(s).
  • Raadpleeg hier onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.
  • Docent van deze opleiding is Annick Alders. Annick is jurist en Oplossingsgericht adviseur bij Cautius en gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar passie voor welzijn op het werk uit zich in adviesverlening op juridisch vlak, maar ook door samenwerking met de bedrijfsleiding. Na bijna 20 jaar in de zakenadvocatuur begrijpt Annick bij uitstek het moeilijke evenwicht tussen economie en psychosociaal welbevinden. Bovenal weet zij dat zowel werkgevers als werknemers concrete tools en oplossingen willen, in plaats van problemen en beperkingen. Annick publiceert geregeld over de materie bij Kluwer én is een gewaarde docente bij het Veiligheidsinstituut binnen de opleiding 'Psychosociale risico's duurzaam aanpakken'.
Terug naar overzicht