Skip to main content

Aanbod op maat van de onderwijsprofessional

Groepsfoto experten kenniscentru m Innovatie-educatie
Ben je op zoek naar een professionaliseringsinitiatief op maat van jouw school, team of werkgroep? Wij kunnen een aanbod op maat maken. Hieronder enkele voorbeelden.

 

Lezers maak je samen - aanbod op maat

Sterk leesonderwijs vanuit een sterk lees- en taalbeleid! Lezen is een sleutelvaardigheid in het onderwijs en in de maatschappij. Vele scholen ervaren dan ook de nood om hun leesonderwijs te versterken, maar hoe begin je daaraan? Hoe zorg je er als school voor dat alle leerlingen vaardige en gemotiveerde lezers worden én blijven?

Wil je van lezen een topprioriteit maken, schrijf je dan in voor een professionaliseringstraject op maat van jouw school of voor één of meerdere inhoudelijke sessies waarbij we jullie op weg helpen om een leesbeleid uit te bouwen samen met je team, je leerlingen én je leesnetwerk. Lezers maak je immers samen!

Lezers maak je samen - Aanbod op maat | AP Hogeschool

 

WELT - professionaliseringstraject

Door van burgerschap het verbindende element op je school te maken, werk je doelgericht aan de algemene kwaliteit van het onderwijs. Dat is het uitgangspunt van Wereld Educatie Leren voor de Toekomst (WELT), een werkwijze voor team teaching die reeds onderdeel is van het moderniseringsbeleid van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Professionaliseringstraject Burgerschap (WELT) | AP Hogeschool

 

Inter-Levensbeschouwelijke Dialoog - professionaliseringstraject

Interlevensbeschouwelijke Dialoog krijgt in de 3de graad van het GO! een uur in het weekrooster. Daarin werken de levensbeschouwelijke vakken samen aan de inter-levensbeschouwelijke competenties (ILC) en de burgerschapscompetenties (SC7) om extremistische polarisatie tegen te gaan en kritisch burgerschap op school te ondersteunen.  

Inter-Levensbeschouwelijke Dialoog | AP Hogeschool

 

STEM on the road

De Antwerpse hoger onderwijsinstellingen bundelen hun bestaande STEM-academies onder de noemer “STEM on the Road”, en consolideren hun bestaande expertise en aanbod. Daarnaast breiden we ons aanbod kwantitatief en geografisch uit. Het doel hiervan is het aanbod aan STEM-academies toegankelijk maken voor àlle kinderen en jongeren.

STEM on the road | AP Hogeschool

 

Executieve functies - workshop op maat

Executieve functies (EF) zijn hersenprocessen die nodig zijn om succesvol in je schoolcarrière en in het leven te staan. Het is daarom belangrijk dat dit al getraind wordt op een zo vroeg mogelijke leeftijd. EF sturen ons gedrag.  Ze zorgen ervoor dat je onder andere metacognitief kan denken en beslissen , dat je je impulsen kan beheersen, dat je taken begint en volhoudt.

In deze workshop krijg je handvatten om in de klas concreet aan de slag te gaan met executieve functies. Het opstellen van een groeilijn zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de opbouw van EF, hoe je deze kan implementeren en concrete doelen kan opstellen om te kunnen evalueren en bij te sturen.
Door te werken met concrete materialen kan je meteen aan de slag in je klas.

Executieve functies in onderwijs: workshop op maat | AP Hogeschool

 

Zorg dragen in Team - professionaliseringstraject

Heb je soms het gevoel dat jouw individuele acties in het klaslokaal tot te weinig leerwinst leiden? Wil je bewuster je rol opnemen in het zorgbeleid van jouw school? Wil je dat de neuzen van je collega’s in dezelfde richting staan? Heel wat leerkrachten voelen deze bezorgdheden. Want de impact op een leerling is veel groter wanneer zorg gedragen wordt door héél het team. Maar hoe begin je hier aan?

Zorg dragen in team | AP Hogeschool

 

Interesse? Stuur een mail naar educatie-innovatie@ap.be