Skip to main content

Boost je loopbaan met een microcredential

Microcredential AP hogeschool
© Microcredentials AP hogeschool

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Daarom is het belangrijk om levenslang te leren en je vaardigheden te blijven ontwikkelen. Dankzij een microcredential kan je op snelle en specifieke wijze een boost geven aan je loopbaan. Dit zijn alvast 5 redenen om voor een microcredential te kiezen.

KORT EN FLEXIBEL PROGRAMMA

Of je nu een fulltime baan, een druk gezinsleven of andere verplichtingen hebt: microcredentials zijn goed combineerbaar. Het programma is kort en je kan een microcredential (grotendeels) online en/of via zelfstudie volgen. Zo kan je je kennis bijspijkeren zonder al te grote impact op je dagelijkse routine.

SPECIFIEKE EXPERTISE

Een microcredential bundelt een select aantal opleidingsonderdelen uit een bachelor- of graduaatsopleiding. Ideaal als je bepaalde expertise (verder) wil ontwikkelen of je wil toespitsen op nieuwe technologie die relevant is voor je huidige of toekomstige baan. De gerichte aanpak zorgt ervoor dat je je tijd en moeite efficiënt besteedt.

FINANCIEEL VOORDEEL

Heb je momenteel geen tijd, budget of energie om een meerjarige opleiding te volgen? Microcredentials zijn korter qua programma, lager qua kostprijs maar toch een grote meerwaarde voor je carrière. Dat maakt ze een slimme investering als vervolgopleiding. Bovendien kan je voor bepaalde microcredentials van de overheid extra verlofdagen en/of budget krijgen om te studeren.

“Wist je dat sommige van onze microcredentials erkend zijn door officiële instellingen en dus bijscholingspunten opleveren? Verzekeringsexperten kunnen bijvoorbeeld FSMA- bijscholingspunten verzamelen door de microcredential Insurance te volgen." – Jasmien Baeyens.

SNELLE IMPLEMENTATIE OP DE WERKVLOER

Microcredentials richten zich op praktische en actuele knowhow. De kennis en vaardigheden die je leert, kan je onmiddellijk toepassen in je job. Bijvoorbeeld: om je productiviteit te verhogen, problemen op te lossen, innovatie te stimuleren ... Zo kan je ook je positie en waarde binnen je bedrijf versterken.

BETERE CARRIEREMOGELIJKHEDEN

Met een microcredential kan je je cv versterken en je onderscheiden van (potentiële) collega’s. Je toont dat je proactief bent in je professionele ontwikkeling en bereid bent om mee te gaan met nieuwe noden en trends. Dit kan de deur openen naar een promotie, nieuwe functie of zelfs carrièreswitch.

Waar wacht je nog op? Ontdek hier onze microcredentials.

Gerelateerde artikels