Skip to main content

Lesmateriaal voor in de klas

Bent u leerkracht in het lager of secundair onderwijs en op zoek naar wetenschappelijke inspiratie of materiaal? Dan bent u bij AP Hogeschool aan het juiste adres. Toch niet gevonden wat u zocht? Laat het ons weten.

Kerntalentenspel

AP Hogeschool ontwikkelde een spel waarmee ze leerkrachten en studiebegeleiders wil ondersteunen om jongeren inzichten te geven in hun kerntalenten. We bieden een instrument aan om te ontdekken wat ieders kerntalenten zijn. We geloven er als hogeschool sterk in dat jongeren die een goed zicht hebben op hun talenten beter in staat zijn een doordachte studiekeuze te maken.

Klaskit wederzijds respect

Om het respect binnen het klaslokaal aan te wakkeren, hebben we een klaskit met vragenkaartjes ontwikkeld. Gebruik deze kaartjes om samen met je leerlingen aan wederzijds respect te werken. 

Chemische handelingen

Met deze didactische filmpjes van de opleiding Chemie kan je jouw leerlingen introduceren tot enkele vaak gebruikte chemische handelingen.

Zepen maken

Schotel uw leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs dit uitdagend chemisch project voor. Maak hen op een praktische en concrete manier enthousiast over wetenschap.

Uitleenmateriaal bibliotheek Onderwijs en Training

Onze bibliotheek op campus Spoor Noord - Noorderplaats, de campus die onderdak biedt aan onze lerarenopleidingen, bevat heel wat uitleenmateriaal rond allerhande onderwijsthema's. Dat gaat over boeken, maar ook spelletjes en onder uitleenmateriaal.

Doe-koffer Lawaai

Lukt het om je leerlingen wakker te schudden over de gevaren van elke dag? Zoek je een leerrijke en vlotte manier om dat te doen? Breng je preventieboodschap met onze doe-koffers tot in de klas! Je kan er als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag. De koffers bevatten leuke belevingsspellen en doe-opdrachten waardoor je verhaal beter zal blijven hangen.

Je kan onze doe-koffers rond lawaai gratis ontlenen. Meer over:

Spot op Veiligheid

'Spot op' zet thema's rond veiligheid bij je thuis en op het werk 'in de spotlights'. Deze publicatie richt zich op een ruim publiek, maar je kan ze ook heel nuttig gebruiken in de klas.

Kinderrechten

Ga met uw leerlingen secundair onderwijs aan de slag rond kinderrechten. Wij bieden drie werkboekjes en een begeleidershandleiding aan.

Wetenschap & techniek in het lager

Op zoek naar tips & tricks voor wetenschap en techniek in het lager onderwijs? Wij bieden een brochure aan die antwoorden bevat op de vragen: wie, wat, hoe? Waarom wel of waarom niet? 

Laat je beeldscherm sporen na?

Met pc’s en tablets in de klas geef je interactief en gevarieerd les. Toch is te lang voor het beeldscherm zitten thuis of op school niet zonder risico’s. Vermoeide ogen, hoofdpijn, nek- en rugklachten… Met de Play-Pauze-Stop strategie hou je het veilig en gezond voor jou en je klas.

Informatiecentrum Veiligheidsinstituut

Met vragen over welzijn op het werk kan je bij ons terecht. Ben je student, professional of gewoon geïnteresseerd? De medewerkers van het informatiecentrum helpen je graag.

 

Op zoek naar workshops?

Die vind u op

deze pagina

Vragen of suggesties?