Skip to main content

Waarom werken bij AP?

Laat zien wat in je zit! Solliciteer vandaag nog op één van onze vacatures!

Bij AP Hogeschool geloven wij dat alles begint met een gezonde dosis ambitie en passie. We zien dat bij onze 15.000 studenten die zich elke dag voluit geven voor groei en ontwikkeling. Ze worden daarbij ondersteund door 1.800 bevlogen AP-personeelsleden, van lector Chemie tot IT-helpdeskmedewerker, van praktijklector ergotherapie tot facility manager, van onderzoeker wetenschapscommunicatie tot financial controller. Ambitie en passie zijn niet toevallig de beginletters van AP Hogeschool. 

Hebben we een match?

Heb je een match met een van onze vacatures? Dan is AP Hogeschool misschien jouw volgende werkgever! Tenminste, als je er ook vol voor wil gaan om van deze hogeschool nog meer dé plek te maken waar studenten klaargestoomd worden om hun toekomst te starten. 

Bij AP Hogeschool kan je werken als ‘onderwijzend personeel’ of als ‘administratief en technisch personeel’. We hebben best wat uiteenlopende jobs in huis. Ontdek ze hier!

Onze troeven?

  • Een gezonde work-life balance, met flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken.
  • Een mooi aantal vakantiedagen. Als administratief of technisch personeel heb je recht op 45 dagen voor een voltijdse opdracht, als onderwijzend personeel volg je de schoolvakanties.
  • Een volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer, een fietsvergoeding en een gratis hospitalisatieverzekering (vanaf 70% tewerkstelling).
  • Een job met een maatschappelijke impact, waarin je meebouwt aan de groei en ontwikkeling van onze studenten.
  • Een werkplek midden in de bruisende metropool Antwerpen in één van onze high tech campussen.
  • Een open cultuur waar iedereen en alle ideeën welkom zijn.
     

Meer weten over werken bij AP?

Neem dan contact op met onze dienst werving en selectie via wervingenselectie@ap.be. Neem zeker ook een kijkje bij onze veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen over vacatures

1. Hoe verloopt de verdere selectieprocedure nadat ik mij kandidaat heb gesteld?

Na het verstrijken van de datum voor kandidaatstelling start de eerste selectiefase; er gebeurt een controle van de deelnamevoorwaarden waaronder diplomaniveau en professionele ervaring. In de volgende fase maakt de selectiecommissie een grondige en functiegerichte screening. Profielen die overeenkomen met de gezochte functie worden uitgenodigd voor de volgende selectiefase(s).

Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

2. Wanneer verneem ik iets na mijn sollicitatie?

Wij brengen je als kandidaat steeds op de hoogte van de volgende stappen in het selectieproces. Na elke stap kan je feedback opvragen. Je kan hiervoor contact opnemen met wervingenselectie@ap.be, of met de opgegeven contactpersonen in het vacaturebericht.

3. Kan ik mijn gegevens, CV of motivatiebrief nog aanpassen na het solliciteren?

Dat kan zeker. Meld je aan en ga naar ‘Mijn gegevens’. Hier kan je gegevens zoals een adres, gsm-nummer of documenten wijzigen.

4. Waarom verschijnt er een foutmelding wanneer ik een document (diploma, CV of motivatiebrief) wil opladen?

Mogelijk gebruik je een bestand in Word-format. Als je bestanden wilt uploaden, moet je deze eerst opslaan in pdf. Kan je zelf geen documenten converteren naar pdf? Bij het invullen van je profiel voegen we verder een link toe om documenten om te zetten naar pdf.

5. Waarom lukt het niet om in te loggen met mijn browser Safari?

De digitale tool werkt het best met Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox. Je kan één van deze webbrowsers gratis downloaden als deze niet op uw pc of laptop staat.

6. Waar vind ik informatie over de salarisschalen?

Je vindt de barema's terug op de website van Onderwijs Vlaanderen.

7. Kan ik solliciteren als mijn diploma niet voldoet, maar ik wel veel werkervaring kan voorleggen?

  • Voor vacatures voor onderwijzend personeel (OP) zijn er wettelijke eisen wat betreft diplomavoorwaarden (master en bachelor). Het is dus essentieel dat je over het juiste diplomaniveau beschikt.
  • Voor vacatures voor administratief en technisch personeel (ATP) kan je het vereiste werk- en denkniveau ook aantonen door deel te nemen aan een assessment of door het indienen van een portfolio.

8. Meer info over werken in het hoger-onderwijs en je statuut?

Meer informatie over solliciteren in het hoger onderwijs en de diplomavoorwaarden vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Op de website van Onderwijs Vlaanderen kan je ook alles lezen over de verschillende statuten.

Collega's aan het woord

  • ‘’Ik koos heel bewust voor een betere work-life balance. AP kon me dat bieden. Dat ik nu de school ondersteun waar ik zelf ooit studeerde geeft me veel voldoening.’’

    Lien Smets

    Ex-studente en werknemer AP Hogeschool

  • "Passie en ambitie gaan voor mij hand in hand. Beide dienen hetzelfde doel: de Academie laten openbloeien tot een bruisende en innovatieve werk- en denkplek!"

    Johan Pas

    Hoofd Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

  • ‘’Na 15 jaar in de privé besloot ik een carrièreswitch te maken. Ik besef nu meer wat mij écht voldoening geeft. Ik beschouw het als een late roeping.” 

    Saïd El Majdoub

    Lector bedrijfsmanagement

Waar kan je overal werken?