Iets voor jou?
Jij wil van gezonde voeding je beroep maken en anderen helpen aan een meer evenwichtige levensstijl. Later onderscheid je moeiteloos voedingsfabels en -mythes van de gezonde waarheid. En adviseer je toekomstige ouders over voeding tijdens de zwangerschap, werk je een specifiek medisch dieet uit, bedenk je een gezond en gevarieerd menu voor een bedrijfsrestaurant volgens een afgesproken budget, treed je op als expert in de voedingssector ... Overal waar over voeding gesproken wordt, laat je je stem horen.
Wat leer je?
- Alles over voeding en gezondheid: van de kleinste voedingsstoffen over industriële voedingsmiddelenproductie tot specifieke medische diëten.
- De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en leert je kritisch denken en handelen.
- Soft skills zoals communiceren, samenwerken of rapporteren.
- Managementcompetenties zoals tijdmanagement, marketing, zelfsturing, ondernemen, werken in team ...
Wie word je?
Als afgestuurde diëtist en voedingsdeskundige zit je in een goede positie op de arbeidsmarkt. Wist je dat je de titel van diëtist beschermd is? Je mag deze enkel officieel gebruiken met een bachelordiploma Voedings- en Dieetkunde. Dankzij het vernieuwde programma van de opleiding ben je bovendien klaar voor de job als diëtist of voedingsdeskundige van vandaag.
Jouw wetenschappelijk onderbouwde kennis en advies is welkom in verschillende sectoren. Zo kan je in een ziekenhuis of zorginstelling patiënten met individuele voedingsbehoeftes begeleiden. Sta je straks in voor de kwaliteitsbewaking van een voedingswarenproducent. Stuur je de grootkeuken van een cateringbedrijf aan. Of werk je mee aan een nieuwe campagne rond gezonde voeding.