Skip to main content

Student-ondernemers klaar om te knallen dankzij Kickoff Days

ap hogeschool antwerpen student-ondernmer studeren ondernemen takeoffantwerp kickoff days 10
© Jelle Jansegers voor TakeOffAntwerp

Een nieuw academiejaar betekent ook nieuwe kansen voor student-ondernemers. Tijdens de Kickoff Days (22 sep - 8 okt 2021) kunnen jonge (kandidaat-)ondernemers alvast volop ontdekken wat Antwerpen allemaal te bieden heeft. In afwachting van het spetterende slotevent in het Zuiderpershuis (6 okt) gaat het Kickoff team eerst 2 weken lang op campustour. Eerste halte op de route? Campus Spoor Noord - Noorderplaats, waar ondernemingsgezinde AP'ers Inge, Dries, Abdullah en Souki hun ervaringen en tips mochten delen.  

Inge 

Inge Verhaegen zorgt er samen met haar collega’s van het OndernemerslAP voor dat ondernemerschap binnen AP kan bloeien. “In het OndernemerslAP kunnen studenten én lectoren van AP Hogeschool terecht voor advies, workshops, netwerkmogelijkheden … Na een eerste kennismaking volgt er een persoonlijk intakegesprek waarin we samen bekijken hoe we jouw ondernemersdroom kunnen waarmaken. We bieden op allerlei vlakken coaching en ondersteuning: financieel, juridisch, sociaal … Zo is Saïd El Majdoub o.a. een krak in cijfers en weet Nathalie De Schepper alles van social media en crowdfunding.”

Heb je nog geen concreet idee, maar wel veel goesting om te ondernemen? Dan kan je eind oktober tijdens de eerste workshop van het academiejaar komen kennismaken met student-ondernemerschap. Studenten die wel al concrete plannen hebben, kunnen rechtstreeks bij het OndernemerslAP aankloppen voor verdere coaching (zie onderaan).


Dries 

Dries Meerts (24) is een bekend gezicht bij AP. Je kent deze ambitieuze student wellicht als voorzitter van de Algemene Studentenraad AP. Daarnaast is hij ook laatstejaars Muziek aan het Koninklijk Conservatorium en en ex-voorzitter van studentenvereniging Sphinx. En alsof dat nog niet genoeg was, is Dries naast zijn studie ook nog eens zakelijk leider van het Belgian Saxophone Choir

Dankzij zijn enorm engagement bij AP Hogeschool kreeg Dries de ondernemersmicrobe te pakken. “Ik heb Sphinx helpen ombouwen naar een echte vzw. Die kennis heb ik vervolgens kunnen toepassen binnen het Belgian Saxophone Choir. Het BSC is het summum van mijn ondernemingszin. We staan intussen mee op de kaart, maar we willen nog verder groeien.” 

Zijn agenda en cv liegen er niet om: Dries houdt duidelijk niet van stilzitten. “Ik ben een hypergeorganiseerde chaoot. Hoewel ik eigenlijk graag slaap, ben ik van ’s ochtends tot s’ avonds bezig. 24 u in een dag is gewoon véél te weinig!” 


Abdullah  

Abdullah Waiss (20) studeert Toegepaste Informatica bij AP en is al twee jaar professioneel FIFA-speler voor KRC Genk. Toen zijn vader per ongeluk met het verkeerde spelletje naar huis kwam, had niemand kunnen denken dat Abdullah later pro zou gaan. “Had je me vijf jaar geleden gezegd wat ik nu deed? Ik zou je hebben uitgelachen ...

Toch is Abdullah erin geslaagd om van zijn hobby een beroep te maken. “Ik ben als amateurspeler gestart en zo tot professional opgeklommen. Nu mag ik KRC Genk, mijn hometown, vertegenwoordigen op nationaal en internationaal vlak. Ik game nog steeds veel, maar wel gerichter. Ik oefen op specifieke zaken met een coach en speel in het weekend matches.

Momenteel volgt Abdullah het keuzetraject IT & Business. Als hij afgestudeerd is, wil hij heel graag een vast contract als e-sporter. Het liefst bij het e-sportteam van Real Madrid. "Ik wil graag wereldkampioen worden, maar leef in het nu. Ik laat het allemaal op me afkomen.”


Souki 

Souki Bakkali (21) studeert Toegepaste Psychologie bij AP en lanceerde in 2019 haar eigen cheesecake bedrijf Cheese Troubles. Souki wilde als ondernemer sowieso iets met food doen en liet haar oog vallen op een cheesecake store. “Hier in België vind je wel eens de occassionele cheesecake bij de bakker. Maar in het buitenland, zoals bijvoorbeeld New York, zijn er echt hele winkels aan gewijd. Bij CheeseTroubles verkoop ik cheesecakes in uiteenlopende smaken en ook een aanbod op maat van vegans, allergieën …”

Ook Souki omschrijft zichzelf als een gestructureerde chaoot. “In het begin deed ik niet zo aan planning. Maar naarmate CheeseTroubles steeds succesvoller werd, moest ik wel een tandje bijsteken. Toen ik te gast mocht zijn in de tv-show Jonge Wolven heb ik onderweg nog omkeer moeten maken, omdat ik mijn taarten thuis was vergeten! 

Tot hiertoe werkte Souki vooral online, maar heel binnenkort opent ze ook haar eerste fysieke winkel. Over vijf jaar wil ze CheeseTroubles ook internationaal op de kaart zetten. “Mijn parcours als student-ondernemer was niet altijd even makkelijk, maar ik ben zo trots als ik zie waar ik nu al geraakt ben.” 

 

Ook interesse in studeren en ondernemen? 

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TakeOffAntwerp

Gerelateerde artikels