Als actief pluralistische hogeschool streven we bij AP Hogeschool samen naar een open community waar iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en zichzelf maximaal kan ontplooien op professioneel én persoonlijk vlak.
We zijn als studenten en medewerkers allemaal uniek. Een inclusief beleid is de manier waarop AP Hogeschool met deze diversiteit wil omgaan, opdat iedereen ten volle kansen kan benutten om zich te ontplooien.
AP Hogeschool werkte een beleidskader diversiteit uit. Dit geeft de krijtlijnen weer waarbinnen het concreet diversiteitsbeleid zich dient af te spelen. Dit kader is gekoppeld aan de missie en visie van de hogeschool en wil ondersteuning bieden in het omgaan met verscheidene diversiteitsvraagstukken.
In samenwerking met UNIA werkte AP ook een handelingskader uit, dat ons in staat moet stellen om alle (diversiteits-)vragen op een gestroomlijnde en geobjectiveerde manier met werkbare oplossingen te beantwoorden.
Initiatieven rond diversiteit en inclusie vind je doorheen onze hele hogeschool.
Onze ambities om een inclusieve omgeving te creëren, reiken uiteraard verder dan de muren van onze hogeschool.
En op het vlak van onderzoek realiseerden we ook tal van projecten rond diversiteit en inclusie:
Bij vragen, suggesties en bezorgdheden rond diversiteit & inclusie kan je terecht bij de dienst Student en Samenleving via diversiteit@ap.be.
Wellicht heb je al eens gemerkt dat sommige collega's in hun e-mailhandtekening de toevoeging die/hen/hun, zij/haar/haar of hij/hem/zijn plaatsen. Hiermee geeft de auteur van de e-mail aan met welke voornaamwoorden die wenst aangesproken te worden. Dit heeft verschillende voordelen:
Bovendien past het ook binnen de grondhouding van actief pluralisme bij AP. Dat is voor AP Hogeschool een constant appél tot een open houding waarbij we diverse kwesties ernstig bevragen en overwegen. Hoe zien we deze grondhouding concreet? Vanuit onze visie op superdiversiteit vertrekken we steeds van de betekenis die mensen zelf geven aan hun ervaring en hun identiteit. We vullen niets vooraf in voor mensen, maar laten hen zelf aan het woord.
Vertrekkende vanuit deze visie hebben studenten en personeel de mogelijkheid om in hun e-mailhandtekening de gewenste voornaamwoorden achter hun naam te plaatsen. Hierbij verwijzen we via een hyperlink naar deze pagina voor meer uitleg.
Meer informatie over het gendergelijkheidsplan van AP vind je hier.